Syksyä ilmassa – takaisin harrastusten pariin

Eilen ne puutyöt sitten alkoivat! Woopwoop!

Parasta uuden luomisen lisäksi on se, että siellä näkee kaikki vanhat tutut ja monen kanssa olenkin viettänyt maanantai iltani jo melkein kymmenen vuoden ajan. Kuulumisia tulee vaihdettua ahkerasti. Ryhmässämme on todella hyvä henki ja myös huumorinkukka kukkii.

Uusia projekteja on kesän aikana maalailtu mieleen, kun samalla takaraivossa on jyskyttänyt aikaisemmat keskeneräisyydet. Syksy starttaa nyt keskeneräisten projektien loppuun saattamisella ja todellisuudessa taitaa kevätkausikin jatkua niiden merkeissä. Katsellaan, katsellaan miten hommat etenee. Ensimmäisenä työn alle pääsi saunan rappuset, sillä niitä on jo viimeisen puolen vuoden aikana kaivattu. Rappusten virkaa on tähän asti toimittanut vanha keittiöjakkara. Turvallisuudesta ja ulkonäöstä se ei ole saanut pisteitä.

Valkoinen sauna
Meidän sympaattinen sauna

Saunan rappusten jälkeen vuorossa on sitten saunanlauteet! Saunaamme on kuvailtu tähän asti sanoilla sympaattinen ja söpö.

Btw. Kaikki saunanlaudepuut on haapalankkua ja ne on kaadettu omasta metsästä toissa talvena.

Tämä hetki on täynnä odotuksia tulevan talven osalta, mutta samalla tietyllä tavalla haikea, sillä omissa ajatuksissa puutöiden alkaminen on yhtä kuin syksyn alku ja paluu arkeen. Harrastukset antavat paljon energiaa ja voimaa pimeän vuodenajan selättämiseen.

Yleensä syksyllä oma touhuaminen suuntautuu sisätiloihin. Tämä syksy on kuitenkin siitä poikkeuksellinen, että nyt hommaa on enemmän ulkona, kuin sisällä. Aikaisemmin kerroinkin jo pihasuunnitelmistamme ja ne etenivät kivasti viikonloppuna. Kivimuurista laitan kuvia, kun saadaan se valmiiksi ja ylimääräiset kivet raivattua pois. Tonttimme on tällä hetkellä varsinainen kivenpyörittäjän kylä tai sitten todellinen zen pyhättö. Piha on kirjaimellisesti täynnä kiveä, viikonloppuun asti.

Mikä parasta niin, olen kyllä ihan supertyytyväinen tähänastisiin aikaansaannoksiin.

Japanilainen kivipuutarha
Japanilainen kiviröykkiö tai zen pyhättö

Ensimmäiset istutukset sain tänään multaan, maksaruohoja ja mehikasveja. Tykkään 🙂

Kaunis maksaruoho kukkii, Japanilainen kivipuutarha
Kaunis maksaruoho kukkii
Maksaruohot kivien välissä, Japanilainen kivipuutarha
Maksaruohot kivien välissä
Mehikukkia kiven kolossa, Japanilainen kivipuutarha
Mehikukkia kiven kolossa

Huomenna onkin kiva pieni seikkailu tiedossa, sillä olen lähdössä melomaan. Määränpäänä salainen paikka, jota en vielä itsekään tiedä. Nyt vielä pakkailemaan kamppeet huomiselle!

Leave a Reply

One Reply to “Syksyä ilmassa – takaisin harrastusten pariin”

  1. Kiitos :)! Lupaan pitää ryhmää ajantasalla :).

    Melontaretki oli mahtava ja antoisa, juuri kotiduin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *