Kivikkopuutarha perustettu

Pihatyöt kaivinkoneen kanssa saatiin valmiiksi viime sunnuntaina tai niin me hetken aikaa luultiin. Välivalmistumisen kumoutuminen alkoi siitä, kun mieheni alkoi sateella ihmettelemään, että miksiköhän sadevesiputken päästä ei virtaa vettä sateella?

Tätäpä sitten aloimme tutkimaan ja syykin tähän löytyi ja tämän seurauksena noin viiden metrin matkalta menee sadevesiputket uusiksi, koska ne on lytyssä. Aikataulullisesti tämä tarkoittaa sitä, että etupihan istutukset viivästyy siihen asti kunnes se työ on tehty. Ikävää on se, että ei olla huomattu tätä missään vaiheessa aiemmin ja syksy etenee koko ajan! Hyvää on se, että en ehtinyt istuttaa puita puhumattakaan muista pienemmistä kasveista. Sellaisen urakan jälkeen positiivista suhtautumista olisi voinut joutua haeskelemaan.

Innostuksen ja ilon aiheita sunnuntailta kuitenkin löytyy, sillä pystyin kuitenkin kaikesta huolimatta istuttamaan ensimmäiset riippakuuset ja ne on tosi kauniit! Nyt vaan paljon kastelua, että juurtuu mahdollisimman hyvin. Syyslannoitettakin niille jo laitoin!

Kanadanatsalea violetta
Kanadanatsalea violetta
Kivimuuri
Kivimuuri

Kokonaisuudessa meidän pihamme on edennyt eteenpäin isoin harppauksin ja tämän hetken aikaansaannoksista olen ihan super tyytyväinen. Kiitollinen saa olla myös ammattitaitoisesta kaivinkonekuskista! Istuttamista päästään jatkamaan sisäpihan puolella, kunhan vaan saadaan multakuorma pihaan!

Tiedän, että seuraavasta viikosta tulee pitkä sillä odotan mullan saapumista ja istuttamista aivan into pinkeänä (huom. viime viikolla odotin taimia). Mielessäni myös kipuilen, sitä että olenko osannut tehdä hyviä valintoja ja miltä piha näyttää kun puut ja pienemmät kasvit on saatu istutettua.

Nurmikon istuttamisen ajankohtaa olemme myös pohtineet. Paljon nurmikoita työkseen tehnyt naapurimme vinkkasi, että tasaisimman lopputuloksen saa niin, että levittää mullat ennen talvea. Multa saisi rauhassa painua talven yli ja keväällä sitten pienen tasoituksen jälkeen voisi istuttaa nurmikon. Mutta, mutta malttaisiko sitä millään odottaa ensi kevääseen? Eniten mietityttää mudan ja liejun määrä eteisessä ja kotimme lattioilla noin puolen vuoden ajan. Kumpi siis painaa vaakakupissa enemmän?

Odottavan aika on toden totta pitkä, mutta samalla myös antoisa!

Pihahommista ei aina selviä ihan puhtaana
Pihahommista ei aina selviä ihan puhtaana
Näkymä autokatoksen katolta
Toissa viikkoinen näkymä autokatoksen katolta
Alppiruusu Pohjolan Tytär
Alppiruusu Pohjolan Tytär

Leave a Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *